۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۹
کد خبر: ۶۰۴۰۲۲

مهمترین اخبار اقتصادی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸ | قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار

مهمترین اخبار اقتصادی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸ | قیمت طلا، قیمت سکه، قیمت دلار
پس از اینکه آمریکا اعلام کرد معافیت خرید نفت از ایران را تمدید نخواهد کرد و صادرات نفت ایران بیش از گذشته کاهش می‌یابد، قیمت نفت برنت ۷۴ دلاری شد.
به گزارش خبرگزاری رسا، مهمترین اخبار اقتصادی سه شنبه ۳ اردیبهشت ماه ۹۸ به شرح ذیل است:

قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز
 
امروز در بازار آزاد قیمت سکه تمام‌بهار آزادی طرح جدید در قیمت ۴ میلیون و ۸۶۵ هزار تومان و سکه بهار آزادی طرح قدیم ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان معامله می‌شود.

در بازار آزاد هر قطعه نیم سکه بهار آزادی ۲ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان، ربع سکه یک میلیون و ۷۱۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

قیمت طلای ۱۸ عیار هم ۴۳۴ هزار و ۹۲۱ تومان ارزش‌گذاری شده است ضمن آنکه هر اونس طلا در بازار‌های جهانی با قیمت ۱۲۷۴ دلار معامله می‌شود.

بنا به این گزارش، صرافی‌های بانک‌ها هم‌اکنون قیمت دلار را برای فروش به مردم نسبت به روز کاری قبل ۲۵۰ تومان افزایش داده و ۱۳ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان خریداری می‌کنند.

برهمین‌اساس طی روز جاری قیمت فروش یورو در صرافی‌های بانک‌ها، ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شده است؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی‌ها ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومان است. قیمت فروش یورو نسبت به روز کاری قبل ۲۰۰ تومان یافته است.
__________________________

درآمد ۸.۸ میلیارد دلاری صادرات میعانات گازی در سال ۹۶
 
دیوان محاسبات کشور در گزارش تفریغ بودجه ۹۶ میزان فروش میعانات گازی اعم از فروش داخلی و صادرات را اعلام کرد.

براساس گزارش تفریغ تبصره ۱ قانون بودجه ۹۶، میزان صادرات میعانات گازی کشور در این سال برابر ۱۵۷ میلیون و ۲۵۶ هزار و ۴۸ هزار بشکه بوده است. بر این اساس، میزان متوسط صادرات میعانات گازی کشور در سال ۹۶ بالغ بر ۴۳۰ هزار و ۸۳۸ بشکه در روز بوده است.

۸۸.۶ درصد از صادرات میعانات گازی کشور در سال مذکور، صادرات نقدی و بیع متقابل بوده و مابقی (حدود ۱۷ میلیون و ۹۴۷ هزار بشکه در سال) صادرات به منظور بازپرداخت تعهدات موضوع ماده (۱۲) قانون رفع موانع تولید بوده است.

براساس این گزارش، در سال ۹۶ مجموعا ۴۶ میلیون و ۲۱۰ هزار و ۶۳۳ بشکه میعانات گازی به پالایشگاه‌های داخلی تحویل داده شده است. بر این اساس، میزان متوسط میعانات گازی تحویلی به پالایشگاه‌ها در سال ۹۶ بالغ بر۱۲۶ هزار و ۶۰۴ بشکه در روز بوده است.

همچنین در سال ۹۶، ۴۵ میلیون و ۷۶۴ هزار و ۵۶۹ بشکه میعانات گازی به پتروشیمی‌ها و شرکت‌های داخلی تحویل داده شده است. بر این اساس، میزان متوسط میعانات گازی تحویلی به پتروشیمی‌ها و شرکت‌های داخلی در سال ۹۶ بالغ بر ۱۲۵ هزار و ۳۸۲ بشکه در روز بوده است.

علاوه بر این، در سال مذکور ۲ میلیون و ۱۲۰ هزار و ۶۴۵ بشکه در بورس انرژی عرضه شده و همچنین ۲۰ هزار بشکه میعانات گازی به هدر رفته است.

با توجه به اعداد فوق، مجموع فروش میعانات گازی اعم از صادرات، فروش داخلی به پالایشگاه‌ها و پتروشیمی ها، عرضه در بورس انرژی و هدررفتگی در سال ۹۶ برابر ۲۵۱ میلیون و ۳۷۱ هزار و ۸۹۵ بشکه معادل با ۶۸۸ هزار و ۶۹۰ بشکه در روز بوده است.

همچنین ارزش دلاری صادرات میعانات گازی کشور در سال ۹۶، بالغ بر ۸ میلیارد و ۸۰۴ میلیون و ۳۳۱ هزار و ۴۴۵ دلار بوده است. ارزش دلاری میعانات گازی تحویلی به پالایشگاه‌های داخلی در سال مذکور برابر ۲ میلیارد و ۵۵۴ میلیون و ۳۹۸ هزار و ۲۱۸ دلار و ارزش دلاری میعانات گازی تحویلی به پتروشیمی‌ها و شرکت‌های داخلی در این سال برابر ۲ میلیارد و ۴۴۴ میلیون و ۹۰۴ هزار و ۱۸۳ دلار بوده است.

براساس این گزارش، متوسط قیمت میعانات گازی صادراتی کشور در سال ۹۶ برابر ۵۵ دلار و ۹۸ سنت بوده است.
__________________________

قیمت نفت برنت با نگرانی از محدودیت عرضه از ۷۴ دلار فراتر رفت
 
عصر دوشنبه دوم اردیبهشت ماه ٩٨، پس از اینکه ایالات‌متحده اعلام کرد معافیت از تحریم‌های ایران را تمدید نخواهد کرد و صادرات نفت ایران بیش از گذشته کاهش می‌یابد، قیمت نفت به شدت افزایش یافت.

این تغییر نرخ همزمان با نگرانی از کاهش عرضه نفت در جهان رخ داده که قیمت نفت برنت را از ۷۴ دلار هم بالاتر برده است تا به بیشترین سطح خود از نوامبر گذشته تاکنون برسد.

قیمت هر بشکه نفت خام برنت، بنچ‌مارک بین‌المللی نفت خام، جهش امروز خود را به ۳.۳ درصد رساند و ۷۴.۳۱ دلار شد که بالاترین سطح آن از ۱ نوامبر تا کنون است.

قیمت هر بشکه نفت خام تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، جهش امروز خود را به ۲.۹ درصد رساند و ۶۵.۸۷ دلار شد، که بالاترین سطح ان از ۳۱ اکتبر تا کنون است.

وزیر خارجه آمریکا، مایک پومپئو، عصر دوشنبه اعلام کرد که ایالات‌متحده هیچکدام از معافیت‌های داده شده به واردکنندگان نفت از ایران، نسبت به تحریم‌های خود را تمدید نخواهد کرد و هیچ دوره بخششی برای این کشور‌ها در کار نخواهد بود.

پمپئو پس از اینکه کاخ سفید اعلام کرد برای افزایش فشار‌ها بر ایران به علت برنامه هسته‌ای این کشور، دیگر معافیت‌های خود را تمدید نخواهد کرد، به خبرنگاران گفت: ما به سوی صفر کردن (صادرات نفت ایران) پیش خواهیم رفت و صادرات نفت ایران را به همه کشور‌ها صفر خواهیم کرد.

وی افزود: دیگر هیچ معافیت واردات نفتی پس از اتمام دوره فعلی نخواهیم داشت.
__________________________

رشد ٨٦ درصدی شاخص بورس در سال ٩٧
 
علی صحرایی، مدیرعامل شرکت بورس تهران در حاشیه دومین روز از دوازدهمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه تهران گفت: شاخص کل که از نماگر‌های اصلی بورس است پارسال با رشد ۸۶ درصدی همراه شد.
 
صحرایی افزود: شاخص «هم وزن» در آغاز سال ۹۷، ١٧ هزار و ٣٧١ واحد بود که در پایان سال به ٣٢ هزار و ٩٦٨ واحد رسید که نشاندهنده افزایش ٩١ درصدی است.

وی گفت: افزایش بیش از اندازه شاخص کل و شاخص هم وزن نشان دهنده آن است که بازار سرمایه همه شرکت‌ها را مورد اقبال خود قرار داده است.

به گفته مدیرعامل شرکت بورس تهران، بورس تهران از نظر رشد یک ساله، رتبه دوم را بین اعضای فدراسیون جهانی بورس‌ها کسب کرد.

وی افزود: ارزش اسمی بورس تهران در سال گذشته از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان به ۱۷۳ هزار میلیارد تومان افزایش یافت و با رشد ١٥درصدی همراه شد.

صحرایی به ارزش بازار ۳۰ شرکت بزرگ بورسی اشاره و بیان کرد: ارزش بازار این شرکت‌ها افزون بر ۴۲۸ هزار میلیارد تومان است که نشانگر ۶۲ درصد از ارزش کل بازار است.

مدیرعامل بورس تهران همچنین به تعداد شرکت‌های اضافه شده در بورس اشاره کرد و گفت: پارسال ٦ شرکت وارد بورس شدند که ارزش بازاری آن‌ها ۱۹۹ هزار میلیارد تومان بوده است.

وی ادامه داد: اکنون ۳۲۷ شرکت در بورس حضور دارند که از این تعداد ۱۳۸ شرکت در بازار اول و بقیه آن‌ها در بازار دوم فعالیت می‌کنند.

صحرایی اعلام کرد که در حوزه تأمین مالی با رشد ٧٧ درصدی همراه بوده ایم.

وی به تامین مالی ۲۷۱ هزار میلیارد تومانی در بورس تهران اشاره کرد و گفت: جمع این رقم از تامین مالی شامل ۱۲ هزار میلیارد تومان عرضه اولیه، ۱۳ هزار میلیارد تومان اوراق فروش تبعی و ۲۱۷ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه است.

این مقام مسئول، ارزش کل معاملات بورس تهران را ۱۶۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: حجم معاملات اوراق سهام، حق تقدم و صکوک ۵۲۰ میلیارد ریال بوده که نشان دهنده رشد ۹۸ درصدی است.
مدیرعامل شرکت بورس تهران دسترسی آسان به بازار را از ویژگی‌های بازار سرمایه دانست و افزود: طبق آمار‌های ارائه شده سال گذشته ۱۰۴۲ هزار میلیارد ریال معاملات برخط انجام شد که نشان دهنده رشد ۲۹ درصدی است.

صحرایی به فعالیت ۳۲۷ هزار کد معاملاتی در سال ٩٧ اشاره کرد و گفت: درآمد شرکت‌های پذیرفته شده در بورس در سال گذشته حدود ۶۲۷ هزار میلیارد ریال بوده است.

عملکرد فروردین ماه بورس در سال ۹۸

مدیرعامل شرکت بورس تهران به راه اندازی ابزار فروش استقراضی اشاره و بیان کرد: مقررات این ابزار هفته گذشته در کمیته فقهی تصویب شد که در تلاش هستیم تا در سه ماه نخست سال جاری شرایط لازم برای راه اندازی آن را مهیا کنیم.

وی اظهار داشت: شاخص کل در ابتدای فروردین ماه از ۱۷۸ هزار و ۶۵۹ واحد به ۲۰۴ هزار و ۳۷۶ واحد رسید که این آمار نشانگر رشد چهار درصدی است.

صحرایی گفت: همچنین عدد شاخص هم وزن ۳۲ هزار و ۹۶۸ واحد بود که تا ۴۰ هزار و ۶۵۳ واحد افزایش یافت.
وی به ارزش معاملات در یک ماه گذشته اشاره کرد و گفت: ارزش معاملات ۲۱ هزار میلیارد ریال بود که تا ۱۶۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.

مدیرعامل شرکت بورس تهران اظهار داشت: ارزش معاملات در صندوق‌های قابل معامله به ۹ هزار میلیارد تومان رسید که ۴۱۰ درصد رشد داشته است.

صحرایی اعلام کرد: درآمد واقعی شرکت‌ها در فروردین ۶ هزار میلیارد ریال بوده که سه هزار میلیارد ریال آن تقسیم شد.

بنا به این گزارش، دیروز (دوشنبه) دوازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه در محل دایمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران آغاز به کار کرد.

رویکرد دوازدهمین نمایشگاه بورس علاوه بر فرهنگ‌سازی، توسعه سواد مالی و گسترش فرهنگ سرمایه گذاری، افزایش سطح تعاملات بین المللی خانواده بازار مالی کشور است.

در این نمایشگاه نمایندگانی از کشور‌های انگلیس، سوئیس، عمان، اردن، سوریه، بلغارستان و آلمان حضور دارند و دو موسسه بزرگ بین المللی با نام انجمن بین المللی روابط عمومی (IPRA) و شرکت آرجن کاپیتال (ARJAN CAPITAL) به منظور برگزاری کارگاه آموزشی حضور یافتند.
__________________________

چند نرخی بودن ارز اصلی‌ترین مشکل صادرات است

محمدرضا مودودی، سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران در حاشیه دومین جلسه شورای راهبردی توسعه صادرات غیرنفتی کشور در جمع خبرنگاران گفت: این شورا با حضور اشخاصی شکل گرفته که به نوعی ژنرال‌های اقتصادی ایران در جنگ فعلی اقتصاد هستند.

مودودی افزود: افراد حاضر در شورای راهبردی بخش عمده‌ای از صادرات غیرنفتی کشور را بر عهده دارند، اما به دلیل شرایط اقتصادی موجود با مشکلات و موانعی مواجه هستند که مانع توسعه صادرات کشور شده است.

سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: اگر بخواهیم بین بخش خصوصی و بخش دولتی همگرایی ایجاد کنیم تا تصمیم‌های اتخاذ شده جزو تصمیمات پشت در‌های بسته قلمداد نشود لازم است تمام آنچه را در عرصه واقعیت صادرات کشور در حال وقوع است به‌روی میز آورده و تبعات تصمیم‌گیری‌های خود را برای بخش خصوصی به‌وضوح ببینیم.

مودودی اظهار کرد: در شورای راهبردی توسعه صادرات در مرحله اول به‌دنبال احصاء مشکلات موجود در بخش صادرات کشور هستیم و در مرحله بعد در پی راهکار‌های رفع این موانع بوده و پیشنهادات مختلف برای حل این مشکلات را بررسی می‌کنیم.

سرپرست سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: مشکلات عمده صادرکنندگان کشور، چندنرخی بودن ارز، قوانین وضع‌شده به‌منظور بازگشت ارز صادراتی، نبود مشوق‌های صادراتی کارآمد و عدم حمایت از صادرات از سوی دولت است که قرار است با جلسات در شورای راهبردی توسعه صادرات غیر نفتی با کمک دولت حل شود.

به‌گفته وی، نظرات اعضای شورای راهبردی توسعه صادرات غیرنفتی به‌نوعی نقطه‌نظرات انجمن‌ها، تشکل‌ها و اتحادیه‌های مرتبط با بخش‌های مختلف را شامل می‌شود.

سرپرست سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه ما معتقدیم هرچه گفتگو میان دولت و بخش خصوصی بیشتر شکل گیرد و انعکاس نظرات طرفین بیشتر باشد به همگرایی مضاعف منتهی خواهد شد، گفت: ما در سازمان توسعه صادرات به‌دنبال رفع موانع توسعه صادرات غیرنفتی در شرایط امروز کشور هستیم.

وی افزود: دلواپسی دوستان ما در بخش خصوصی از این بابت است که چندنرخی بودن قیمت ارز باعث رانت‌ها و فساد‌هایی شود که تأثیرات منفی بر روند تولید و صادرات می‌گذارد.

مودودی گفت: از منظر بانک مرکزی باید به این موضوع نگاه کرد، چرا که بانک مرکزی مخالف توسعه صادرات و تولید در کشور نیست بلکه آن‌ها هم دلواپسی‌هایی دارند و این نگرانی را دارند که تصمیمات ارزی آن‌ها منجر به تورم یا تبعات منفی برای اقتصاد کشور و مردم نشود. /۳۰۳/۹۶۹/م
محمدرضا محمودخانی
ارسال نظرات